Posteado por: ContracumbreUE | 16 septiembre 2010

Valencia: Joves sindicalistes i organitzacions juvenils criden al suport de la vaga general

Les responsables de Joventut de CCOO PV, UGT PV i Intersindical Valenciana, Laura Auñón, Lucía Sanchis i Ana Laura Díaz, respectivament, acompanyades per representants de diverses organitzacions juvenils del País Valencià, han explicat aquest matí les raons per les quals els joves han de participar activament en la propera vaga general del 29 de setembre.

Segons ha afirmat la secretària de Joventut de CCOO PV, en un context de taxa d’atur del 40% en persones de menys de 25 anys, el Govern ha plantejat una reforma laboral que no fa més que precaritzar la situació de la població treballadora en general i dels joves en particular. “Els joves seran els més afectats per la reforma, que establirà les bases del mercat laboral del futur”. La reforma laboral dóna més poder a l’empresariat i, per tant, lleva la capacitat d’interlocució amb els representats dels treballadors, a més de fer més precaris els contractes de tipus formatiu. Per tot això, ha insistit Auñón, els joves han de reivindicar “el seu dret a un treball digne”.

Enfront d’això, Auñón advoca per un model productiu que aposte per la contractació indefinida i amb uns serveis públics d’ocupació dotats de recursos i d’infrastructures, ja que aporten ocupació només al 3% de la població.

La representant d’UGT PV, Lucía Sanchis, ha assenyalat que la reforma laboral és un “menú a la carta per a la patronal i un règim d’aprimament per als drets dels treballadors”, una reforma imposada per a contentar als organismes financers i econòmics europeus i que es el major atentat contra els drets dels treballadors comés en democràcia i ha enumerat la “veritat” de la reforma laboral, que no ens traurà de la crisi, facilita l’acomiadament, afebleix la negociació col·lectiva, ja que les empreses podran desvincular-se dels convenis col·lectius, i amplia el camp d’actuació de les empreses de treball temporal als sectors de la construcció i de l’administració pública.

“El 29-S tenim el dret i l’obligació d’anar a la vaga i a les manifestacions perquè el Govern central rectifique”. Per la seua part, la responsable de Joventut d’Intersindical Valenciana, Ana Laura Díaz, ha enumerat un decàleg de mesures per a eixir de la crisi, com la retirada de la reforma laboral, la defensa del sistema públic de pensions, una nova política fiscal que reforce els ingressos de l’Estat, basada en la progressivitat i en la persecució del frau fiscal i la defensa de l’estat de benestar i els serveis públics.

Entre les organitzacions juvenils que donen suport a la vaga general es troben: Joves d’Esquerra Unida PV, Joves Comunistes PV, Joves d’Acció Cultural del País Valencià, Bloc Jove, Col·lectiu Lambda, Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana,  Joves d’Iniciativa i les organitzacions estudiantils A contracorrent, BEA, FAAVEM i el Sindicat d’Estudiants,que han manifestat la necessitat de triomf d’aquesta vaga general per que els estudiants d’avui son els treballadors del futur i per tant, cal defendre els drets laborals que acabaran afectant-lis. Per aquest motiu convocaran una Vaga estudiantil per al pròxim 29 de setembre.


Categorías

A %d blogueros les gusta esto: